July 27

Endless transformation for all of us as humans

My CEO-clients have got many successful stories to share. It has made a tremendous difference for me as well. Almost all great things that have happened in my life, I trace back to my work with personal development. I would love for everyone to have the same experience. Big changes like paradigm shifts in society.

May 11

Are you ready to travel over the unknown and deep water?

Hi! I have arrived now. You can reach me now. I have sailed over three oceans and have arrived on the other side of the Earth. It took me and my husband a year to come here, and two years to prepare for it. It was a huge commitment and choice to sell everything and.

May 1

One Challenge at a Time….

I have been thinking about what’s driving me to leave all I had, to sail around the world with my husband. I have realized that it is the Journey inside me that’s driving me. What would an outer journey like this do with me as a being? As I have been working as a professional.

April 30

Transformation in coaching

I’m coaching a woman from the western world. She wants to investigate the behaviour of staying “busy” all the time. An old pattern of saying yes, especially to assignments. She is clearly successful on that level. The habit of being busy all the time, however, makes her restless when she is free and does nothing,.

April 30

A new morning – what do you want to be and create?

Welcome to a new moment. Take a deep breath and feel for a moment how you are doing right now. How happy are you right now?  Are you committed to something that inspires you?  A new year – this big celebration at midnight once a year – is just one point where our new year.

December 21

Om att våga något nytt

Hej! Nu är jag tillbaka igen efter att ha seglat till andra sidan av jorden tillsammans med min man. Vi är på Nya Zealand fram till maj 2022. Det har varit ett enormt lärorikt år – vi har gjort tre längre överfarter, först Atlanten, sedan Pacific – från Panama till Marquesasöarna och slutligen södra Pacific.

August 8

Om verkliga utmaningar och konsten att avsluta allt annat snabbt

Om jag frågar dig vad du håller på med om dagarna – vad svarar du då?Är det något som du känner är meningsfullt och som hjälper dig att växa som människa? Eller vet du med dig någonstans innerst inne att det är hög tid att göra något annat som på riktigt fyller dig med glädje och.

June 25

Steve Jobs

Mac eller PC? I-phone eller Android? Vad har du och varför?  Här kommer ett lästips – biografin om Steve Jobs som kom ut 2011. Den är högst aktuell fortfarande. Boken väcker tankar om värderingar och vad vi gör av vår korta tid i livet. Steve Jobs blev 56 år. Han var tidigt en stor ledare..

March 11

Att äga sitt liv

Jag lever, mitt hjärta slår, jag känner min andning, mina ögon ser, mina öron hör, mina händer trycker ned tangenterna på datorn framför mig – jag är närvarande till ljuset som bryter in och ljudet som fortplantar sig genom vattnet. En ny dag har just startat – tolv timmar ligger framför mig innan jag på.

February 6

Styrelseordförande som ens coach eller?

I min roll som VD-coach kontaktar jag då och då VD-ar och undrar om de är intresserade av att samarbeta med mig som professionell coach. Ett inte helt ovanligt svar är att styrelseordförande fyller den rollen.  Av den anledningen var det extra intressant att en VD, som jag nyss avslutade ett längre coachingsamarbete med, just tog.

January 1

Vd-coachen reflekterar: Tänk om allt är perfekt – ja, allt!

God fortsättning på nya året!  I denna nyårskrönika skulle jag vilja ge dig lite tankar om livets längre faser. Som coach är det vanligt att så här års summera och lära av sitt föregående år och sedan sätta upp mål för det kommande. Ett utmärkt verktyg för det finner du här – årskompass 2019. Jag tycker att.

December 12

Framtidssäkra din organisation!

Det är mycket nu – världen är VOKA (volativ, osäker, komplex och ambivalent) och stressen verkar aldrig ta slut. Teknikutvecklingen går allt snabbare och robotar klarar allt mer av människans uppgifter. Att möta framtiden medvetet eller låta framtiden överraska oss – det är frågan. Forskningen visar att vi har möjlighet att utveckla ett flertal viktiga.

December 7

Recension: Att leda TEAM – 60 tips som ökar din systemintelligens

Att leda TEAM – 60 tips som ökar din systemintelligens Av Peter Englén och Anders Troedsson, Vulkan, 2018 Team är den nya normen och därför är behovet av teamutbildning än större nu skriver Peter Englén och Anders Troedsson, båda teamcoacher med stor erfarenhet av att leda egna team. De har nu skrivit den bok de.

October 29

Ny dokumentärfilm om coaching!

Har du sett filmen LEAP ännu? Eller har du funderat på vad coaching egentligen är och vad det skulle kunna ge dig? Nu har du chansen att få se vad som kan hända! LEAP är en sann berättelse om fyra människor som får coaching under ett år. Vi får följa deras process från tuffa utgångslägen.

May 6

7-13 maj Internationell coachvecka 2018!

Har du eller känner du någon som har anlitat en professionell coach? Sannolikheten att du svarar ja borde vara mycket hög. I över 20 år har coaching varit ett alternativ för den som är frisk och vill utvecklas privat eller i karriären. Kommande vecka (19) har International Coach Federation, ICF, utlyst som en årligt återkommande.

March 29

SÖKES: högpresterande VD som vill ha ut mer av livet

Är du VD för ett växande bolag med höga vinstkrav? Då hör du till den målgrupp som jag främst coachar. Jag möter många högpresterande VDar – ofta män i medelåldern med lång chefsbakgrund som kliver på sitt första VD-uppdrag. Lojala, plikttrogna, mycket kompetenta, drivna, hårt arbetande – tar sig lätt an för mycket. Funderar på.

February 5

Zooma in och zooma ut

In kommer chefen med andan i halsen. Har slitit sig från allt annat som pockar på. Vill ju inte missa tiden med coachen. Där går gränsen. Har gjort bitvis av det vi sist kom överens om var det allra viktigaste för att ta sig ur ekorrhjulet. Hann inte. Inte den här gången heller. Det är.

January 27

VD-coachen reflekterar över språkets betydelse

Hur ofta reflekterar du över ditt eget språkbruk? Och vilka begrepp använder du när du pratar om din egen utveckling? Fundera en stund innan du läser vidare. I denna text vill jag dela med mig av min egen undersökning om språkets möjligheter och hinder för oss som människor. Jag kommer att göra det utifrån ett.

December 31

Gott nytt år! Summera & skapa upp

Det närmar sig tolvslaget och slutet på detta år. Vad har varit din höjdpunkt i år? Vilka hjälpte dig att nå den? Vad är det viktigaste du har lärt dig? Ett av mina bästa beslut var att anlita en coach – det är sant! Sedan många år summerar jag alltid året som varit och utifrån.

October 27

VDcoachen reflekterar över vikten av välja

Jag är ett stort fan av allt som rör personlig utveckling. Jag vill att så många människor som möjligt ska känna sig själva så väl som möjligt. Och leva ett liv som de själva har valt – både privat och yrkesmässigt. Ett fundament för det är att inse att vi alla har en mängd olika.

August 6

VDcoachen reflekterar över jobbstarten och det okända

Jobbstarten börjar närma sig. Förhoppningsvis är du uppfylld av ny energi och intryck som ger dig en bra start för kommande höst och vinter. I det här läget brukar det vara bra att bestämma sig för vad man vill säkra – det riktigt viktiga som vi vill ska finnas med och fungera även när jobbet.

August 6

Testa om du är fast i VD-bubblan!

Ett av de största problemen som en VD har att hantera är att vara tillgänglig för det du inte vill höra och det du inte vet att du inte vet. Testa om du är en VD som är öppen och lätt att komma till tals med (även med s k obekväma sanningar) eller om du.

June 18

VDcoachen reflekterar över hälsa & livskvalité

Hälsa och livskvalité – ja, det vill vi alla ha! Det är härligt att känna att allt känns bra och kul. När kroppen, vår själs boning, är frisk och fungerar som den ska. När vi har ork och energi till det vi vill. När det vi längtat efter uppfylls. När vi har flyt. Våga nytt.

May 19

Ledarskap vs management

Du är chef eller Vd – du har ett stort ansvar, ofta det yttersta ansvaret. I din position och anställning intar du formellt en roll – rollen som chef eller Vd. I den är du förvisso nr 1 – på pappret. I praktiken behöver du också vinna förtroendet som ledare. Du märker det medvetet eller.