Hej igen!

Min spaning bland världens ledande coacher fortsätter. Känner mig glad över mitt yrkesval.
Har hört Myles Downey prata om att vi alla bär ett geni inom oss. I det antika Rom var betydelsen av genius – guiding spirit. Tänk om vi alla var mer i kontakt med det! Betydelsen har dock förändrats och idag, berättade Myles, talar man ofta om genialitet som något som få är födda eller kallade till. I effektivismens anda vill samhället ha människor som passar in i olika kompetensboxar och sedan gör sitt jobb (typ gå till gruvan eller fabriken). Kreativitet och självtänkande kunde rubba denna ordning.

Den tiden är förhoppningsvis snart förbi! Många inser idag och hur viktigt och mycket roligare det är om vi alla är självuttryckta och vågar förverkliga drömmar även om yrkesbanan inte är bred och lättvandrad. Gallupinstitutet har t ex ett omfattande forskningsmaterial som visar på hur engagemang, produktivitet och glädje ökar om alla känner till och använder sina styrkor.

enabling-genius

Myles menar att:
1. Genialitet är tillgängligt för alla.
2. Alla kan utveckla en unik individuell genialitet inom vilken disciplin eller skicklighet som helst.
3. Människor kan arbeta tillsammans i ett tillstånd av kollektiv genialitet.

Vårt eget geni bärs upp av att förstå oss själva, en stark och uthållig längtan samt ett öppet och fokuserat mentalt tillstånd. Medvetet och intentionellt lärande är en förutsättning.
160316111528-01-einstein-tbt-super-169Här är några frågor för dig som är nyfiken på din genialitet:
Vad gör dig riktigt glad?
Vad dras du lätt till?
Vad söker andra människor hos dig?
Om du fick välja helt fritt vad du skulle engagera dig i – vad skulle det vara?

En sak som gör mig riktigt glad är just att se andras styrka – känner det ibland som om jag har en radar som scannar just efter det som får den jag har framför mig att lysa upp. Det är riktigt spännande!

Önskar dig en riktigt kul & genialisk dag på jobbet!

Anna Eriksson, 0733-508 507, anna@avalona.se
ICF Master Certified Coach