Jan 5

Lyssnande och tacksamhet inför nya året

Tags: , ,

God fortsättning på det nya året!

Jag hoppas du har haft en skön ledighet och hunnit reflektera över hur ditt år har varit och vad du vill framåt! Oavbruten tid är som jag ser det en gåva och en möjlighet att nå djupare inom sig själv och i möten med andra. Tänk vad skönt det är att få tala färdigt om något och därtill att bli hörd och bekräftad fullt ut. Just det är mycket viktigt för att vi ska bli kompletta med något. För visst känner du igen att du tar upp en tråd om och om igen – i hopp om att den andre ska förstå dig på riktigt?! Vi gör det så länge där finns något att bearbeta. Så om du möjligen är trött på att höra “samma visa” igen från din partner eller någon annan, fundera en stund på hur väl du lyssnar. Är du med den andre eller hos dig själv och planerar ditt eget inlägg? Är du nyfiken och vill veta mer – verkligen förstå hur hens värld ser ut?

Att bli komplett med det förflutna är väsentligt inför ett nytt år (eg alltid). Risken är annars att vi bara bygger på det vi inte har bearbetat. Den framtid vi skapar upp är egentligen bara en förlängning av vår historia och hur den sannolikt kommer utveckla sig om vi fortsätter som vi alltid har gjort. Vill du ha det så? Det behöver finnas plats för det nya först. Därför är städning på alla plan så energigivande.

IMG_2252-300x2251

Att visa och uttrycka sin tacksamhet kan vi aldrig göra för mycket av!
Jag känner mig ofta tacksam i mötet med mina kunder – att jag får förtroendet att vara med på er resa och se hur ni transformeras på olika vis. Mycket spännande!

Jag känner mig också tacksam för de vänner som visade mig vägen till olika kurser i personlig utveckling. 25 år i denna bransch har gjort att jag har mött många av, enligt mig, världens bästa ledare – ett nätverk som jag dagligen känner mig tacksam för. Alla delar med sig och tipsar – det goda förökar sig.

Det är även bra om vi kan känna tacksamhet för våra utmaningar – här finns möjligheterna att växa och lära nytt.

En av dem som fördjupat sig i tacksamhet är Robert A. Emmons som bl a skrivit boken Gratitude works i vilken han gör en inventering av nyttan med att visa tacksamhet – vad sägs om 25 % ökad glädje när du skriver en tacksamhetsdagbok?! Jag bifogar hans 21-dagars program som inkluderar sju olika sätt att tänka/skriva om tacksamhet. Det gör skillnad – jag har prövat.

Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt ÅR!

Gratitude works