Sep 8

Att vara sann mot sig själv

Tags:

Vad har du lovat dig själv som du inte har genomfört? Vad skjuter du upp?
I mitt yrke som professionell coach möter jag ofta argumenten – inte nu, hinner inte, sen, ska bara, det är så mycket nu – när det handlar om att ge sig själv reflektionstid eller att jobba med sin egen utveckling. Vad är det vi egentligen säger med det? Vi sätter vår egen vishet på offside, på vänt – allt för att släcka de akuta bränderna först. Klart att bränder behöver släckas – men vill vi hålla på med det hela livet? Vad är vår plan för att förverkliga det vi vill i livet? Om vi nu tagit oss tid att ta reda på vad det är.

IMG_4413Vad är din plan för att växa? För att utvecklas som människa och som ledare?
För att hänga med i en värld som ständigt förändras och ställer nya krav på oss.
Vad är du sann emot egentligen? Vad vill du åstadkomma med ditt ledarskap?

Vad skulle du göra om du älskar dig själv (in memory of Wayne Dyer who recently passed away)?

Det är allmänt känt att vi begränsar oss själva när vi är stressade. Vårt system fokuserar för att klara av det allra mest nödvändiga – som t ex att släcka branden. Andra taktiker är att dra sig undan helt, sticka huvudet i sanden och inte låtsas om att saker och ting håller på och slinter en ur händerna. Vare sig i kampen eller i flykten är vi tillräckligt närvarande och mottagliga för att urskilja att vi har alternativ – ja, att vi faktiskt kan välja, välja om, välja nytt, göra & vara annorlunda – för att få annorlunda resultat.

Det är i dessa lägen en utomstående professionell coach är som bäst att ha – som med vänlighet och bestämdhet – återför oss till oss själva och påminner om vår potential och resurser – ja, om att det är vi själva som bär ansvaret för hur våra liv gestaltar sig och att vi har ett fritt val. För vem vill dö bitter? Leva på default? Eller gå i pension utan att ha genomfört det man egentligen ville? Vem vill inte känna sig stolt och vara ett bidrag i vår värld? Det finns ju många både små och stora problem att lösa. Ja, vad var det nu du hade lovat dig själv?

Tänk projekt – från A till B som ska ge ett visst resultat. Vad har du för projekt på gång? Är de öppna eller stängda? Vad har du för projekt som du ständigt återkommer till, men som du av någon anledning inte sätter i gång? Vilka ger dig energi? Dags att rensa lite?

Låt oss träffas. Jag finns här – min mission är att så många som möjligt ska vara ledare i sina egna liv – med fokus framförallt på er som har valt att vara ledare även för andra. Säg ja till dig själv. Välkommen!

Stockholm 2015-09-08

Anna Eriksson, ICF Master Certified Coach
0733-508 507